"Tupu o le lakapi, Messi", faamalo!

O le faaiuga lenei o le Ipu a le Lalolagi! E ese le fiafia!

O le feagai ai ma le siamupini o Farani, o Di Maria, o le na toe foi i le laina amata, na faia se togi i le afa muamua, ma na faia e Messi i le po. Ona sikoa ai lea o Di Maria i le isi sikoa, ma toe maua ai le faanoanoaga o le 8 tausaga talu ai, ma o Atenitina na muamua 2-0.

Ae ou te lei manatu e sui faafuasei le taaloga i le 80 minute. Na fa'aaoga e Mbappe se sala kiki ma se osofa'iga e fa'atusa ai le sikoa i totonu ole 97 sekone! O le numera o sini a le Ipu a le Lalolagi ua ausia le 7!

Ona ulufale lea o itu e lua i ovataimi - 108 minute, na faia e Messi se fana faaopoopo ma sikoa ai le 98th sikoa a le au a le atunuu!

E le'i mae'a le ta'aloga! Ona o le polo polo a Montiel, na manumalo ai le au Farani i se sala kiki i le 116 minute - Na faia e Mbappe i le po, faia se pulou ma sikoa lona 8 sikoa o le taamilosaga!

I le fa’asalaga fa’asaga ia Martinez, na fa’asaoina ai e Martinez le sala a Koeman, ona misi ai lea e Chuameni le sala. Na manumalo Atenitina i le Hercules Cup 7-5 Farani!

Ina ua maeʻa le taʻaloga, na faʻasalalau faʻailoga tetele o le Ipu a le Lalolagi.

O le 21 tausaga le matua o Atenitina talavou ogatotonu Enzo Fernandez na manumalo i le tagata fou sili ona lelei.

/

Na manumalo Martinez i le sikoa sili.

Na manumalo le leoleo sini a Atenitina Damian Martinez i le "Golden Glove Award" mo le tagata sili ona lelei.

/

Sikoa maualuga Mbappe

O se pulou na faia i le faaiuga, ma Mbappe, o le na sikoa 8 sini i le taimi atoa o le mea na tupu, na manumalo i le sikoa maualuga o le Golden Boot.

/

 

Le taui sili ona taua a le Ipu a le Lalolagi e sili ona taua i le au taʻalo e tatau ona avea ma Messi!

I le taimi atoa o le galuega a Messi, o faʻatusatusaga ia Maradona e le mafai ona alofia.

E le o se mea e ofo ai, Ortega, Riquelme, Carlos Tevez… I tausaga e aunoa ma se siamupini, o nei muamua o Messi na faʻaaogaina e Atenitina e fai ma sui o Maradona.

/

Ae o le taimi ua faʻamaonia ai o le tagata e sili ona agavaa e tuʻuina ma Maradona ua faʻamoemoe e naʻo Messi.

I le taimi nei, e mafai e le lalolagi ona fai mai - a maeʻa Pele ma Maradona, ua i ai le isi siamupini, ma o Messi!

/

Ua fa'atauaina e Atenitina Messi

O le a le maoae o Messi? O “Mei Chui”, o lo’o i luga o le li’o soka, ua fa’alavelave e avatu le tali. I le vaaiga a nisi o lagolago, Messi ua uma ona fetaui pe sili atu foi ia Maradona.

I lenei faai'uga, na sili atu ai le 26 o ta'aloga a Messi i le Ipu a le Lalolagi ia Matthaus; 12 sini na sili atu Batistuta e avea ma sikoa Ipu a le Lalolagi i le talafaasolopito o Atenitina; Ze, Ronaldo, ma Gerd Muller o loʻo nonoa mo le pito i luga o le lisi o talafaasolopito; 8 fesoasoani e tutusa ma Lao Ma lava ia; 10 Ipu a le Lalolagi e sili ona maualuga foi i le tala faasolopito...

I fafo atu o le Ipu a le Lalolagi, o mea sili na ausia e Messi i totonu o le kalapu e le taumateina e sili atu ona mataʻina-o ia o se tagata selesele faamaumauga, ma o lona ola maa e mamao ese mai le faʻatusatusaina o ona muamua. E tatau ona e iloa o le taʻaloga taʻaloga a Maradona e 35 tausaga na malepelepe e cocaine ma faʻamalolo.

/

O tagata e fesiligia Messi e iai foi a latou lava mafuaaga-o le alu ese o Messi mai le au a le atunuu e sili atu ona pei o se "pisa", ma o Lao Ma o se tagata taalo e sili atu lona taua o le taalo mo le atunuu nai lo lona olaga.

E tusa lava po o le a le tele o faʻamatalaga faʻavalevalea o loʻo i ai i lona olaga, o le umi lava e valaau ai le au a le atunuʻu, e mafai e Maradona ona loka le cocaine i le fale i Buenos Aires, ma leiloa le tele o mamafa i le na o le lua masina i luga o le toleniga. kg mamafa.

O lea, o le a le mamao o le va o Messi ma Maradona?

I luga o le tulaga faʻalagona, na talitonu tagata muamua o Atenitina o Maradona o le atua moni na sau mai le sosaiete a Atenitina ma le eleele lakapi. Latou te leʻi manatu o Messi, o se tagata taʻalo na faimalaga i le vasa a o laʻititi, e mafai ona faʻalogo lelei ia te ia i lagona ma leai ni pa puipui. , e tusa lava po o le a le lelei o Messi.

Ae ui i lea, o le manumalo i le Copa America i le 2021 e pei o se amataga, ma o le Ipu a le Lalolagi i Qatar o se suavai moni. Na amata ona lauiloa Messi e tagata uma, ma o loʻo faʻapelepeleina e Atenitina Messi e pei ona latou faʻapelepeleina Maradona.

Seia oo i le po mulimuli i Qatar, sa atoatoa mea uma.

/

O Messi e ana le lalolagi

Ina ua maeʻa le manumalo i le semi-final i Croatia, na alu atu se tusitala mai le televise a le setete o Atenitina ia Messi ma fai mai mea nei.

“Ou te fia ta’u atu ia te oe e tusa lava po o le a le taunuuga, e i ai lava mea e le mafai e se tasi ona aveesea mai ia te oe. O loʻo i ai se lagona moni i le va o oe ma Atenitina. O lenei fa'alogona o le a fa'agaioi uma tagata Atenitina.

"E leai se tamaititi e le manaʻo i lau ofutino, pe moni pe pepelo, pe na e faia e oe lava ia, ua e tuʻu lau faʻailoga i olaga o tagata uma ma e sili atu le taua ia te aʻu nai lo le manumalo i le Ipu a le Lalolagi. “

“E leai se tasi e mafai ona aveesea lena mea mai ia te oe, ma o se faailoaga patino lea o la’u faafetai ia te oe mo le aumaia o le fiafia i le toatele.”

E pei ona fai mai le tala, o taimi e fai ai ni toa, o Maradona e masani lava o se tagata atamai e leʻi fanau mai, ma ina ua maeʻa le Falklands Sea Battle i le 1986 World Cup, na faʻaumatia e lenei tagata Egelani i le "aao o le Atua" ma le sini sili ona manaia i le talafaasolopito o le lalolagi. Ipu, ma iu ai ina manumalo i le ipu auro, na ia faauigaina le lototoa faaletagata lava ia.

/

Ae maise lava i auala e lua e sili ona mata’utia sikoa, tasi le lelei ma le tasi le leaga, e taui ma sui atoa ai Atenitina i luga o le malae lanu meamata-i lena taimi, o lenei manumalo e faatatau i le lakapi ae ua sili atu nai lo le lakapi, ma ua avea o se vailaau lelei mo faamalolo le tiga o tagata Atenitina. Ia avea ma faamoemoe e faamalamalamaina ai se atunuu.

Ua suia nei taimi, o Messi e le gata o le Messi o Atenitina, ae o le Messi foi o le lalolagi.

Fai mai le faiaoga Italia o Fabio Capello: "E lua tagata taaalo sili i le lalolagi lakapi, o le tasi e atamai ae o le isi o se fetu. Messi, Pele ma Maradona o ni tagata atamai moni e toatolu i le talafaasolopito o le lakapi. , O le isi tagata e mafai ona faʻaalia le manatu o le atamai o Da Luo, ma o isi tagata uma e naʻo le ituaiga lona lua."

I lenei Ipu a le Lalolagi, na lauiloa ai se talavou Ekuatoa e igoa ia Peniamina i luga o le Initaneti. Na ia faia le Messi jersey numera 10 ma faapipii le igoa o Messi i tua o le ofutino. Na te ofuina lenei ofutino i taaloga uma. Faʻafetai mo Messi ma Atenitina, galo atoa o loʻu atunuu na auai foi i le Ipu a le Lalolagi i Qatar ...

WeChat ata_20221219090005
* Na faʻagaoioia atoatoa e Messi ana 'au.

E alofa mama ia Atenitina

O le mea moni, o le le fiafia ia Messi e masani lava ona faʻatapulaʻaina i se vaega toʻaitiiti o tagata Atenitina. Latou te naunau i taimi uma e faʻatusatusa Messi ma Maradona. E matamuli Messi ma e le tele foi sana tautalaga i luga o le faamasinoga. e mafai ona faitaulia o se solitulafono.

Na faaalia e le sa avea muamua ma faiaoga o Paris Pochettino: “Na ou aoaoina Messi i Pale. O ana mea e tutusa ma Maradona. O le lalolagi i fafo e manatu i taimi uma o Messi e filemu, ae o nisi taimi e sese. Messi O lona uiga e matua malosi lava, e ui lava e le tautala tele, ae a manaʻomia, e mautinoa lava e fai mai ... "

O le fa'alavelave a Messi o le a le malamalama ai nisi tagata-e sili atu lona alofa i le au a le atunu'u nai lo le solofanua tuai. Ae o i latou e iloa moni o ia o le a latou tuuina atu se tali ese.

WeChat ata_20221219090117

* Ua faamanatuina e Messi ma lana au le manumalo.

Na manatua e le sa avea muamua ma faiaoga o le malosi o Atenitina Fernando Cigrini le vaai atu ia Messi ua tautevateva i totonu o le potu fai ofu e pei o se zombie ina ua uma ona faatoilaloina e Siamani 4-0 i le kuata faaiu o le 2010 World Cup i Aferika i Saute, ua pe. pau i luga o le fola.
Ona nofo lea o ia i luga ma faapaʻuʻū i le va i le va o nofoa nofoa e lua, ma tagi, muimui, ma tagi masusu, “toetoe lava a tetete” i le faavauvau.
Ua manumalo Maradona i le Ipu a le Lalolagi mo Atenitina i le matua sili ona lelei o le 26 tausaga, ma o Messi sa i luga o le tulaga o le Ipu a le Lalolagi talu mai lona amataga i le 2006, ma ua fa taimi sosoo. I le Maracana Stadium i le 2014, Messi, o le sa tulimatai atu i le ipu ina ua uma le taaloga, na avea ma faavaa sili ona faanoanoa o lena ipu ...

I tausaga talu ai nei, ua tele naua mea na ave e Messi. I le fofoga o le faiaoga o Melotti, “Ua tauaveina e Messi le avega o talafaasolopito i luga o ona tauau. O le mamafa lea o le a feagai ma nai tama taaalo.”
Ma o le mea e mafai e Messi ona fai o le faʻaauau pea ona agai i luma i le itu o loʻo faʻamoemoeina e Atenitina ma i lona loto.

Ata WeChat_20221219090239

* E to'atolu tagata ta'aalo Croatian na si'omia Messi.

agaga tau,kopi maradona

I le Copa America 2021, na taʻitaʻia ai e Messi le 'au a Atenitina e manumalo i le siamupini ina ua mavae le 28 tausaga. E na o le pau lea o le siamupini na ia manumalo ai mo le au a le atunuu tulaga muamua i lana galuega. Na tagi matuitui Messi ina ua uma le taaloga.

O le 2022 Qatar World Cup, ua iloa e le lalolagi atoa o le mataupu mulimuli lea o le malaga a Messi i le Ipu a le Lalolagi. I le ala, na suia ai Messi mai se tama i se tamaloa e iai sana 'ava. I le vaega mulimuli o lana galuega, sa ia siva i le faatinoga sili ona matagofie o le Ipu a le Lalolagi.
Ina ua uma ona le fiafia e Saudi Arabia 1-2 i le taaloga muamua, na amata e Messi le "polo king" mode-e oo lava i le faaiuga, na ia sikoa 5 sini ma fesoasoani i le 3 taimi, ma sa faʻafefe 20 taimi. Tulaga o le Ipu a le Lalolagi.

E le gata i lea, na ia pasia foi 18 pasi autu, lea e na o tua atu o Griezmann o le au Farani.

I le auiliiliga o le upega tafaʻilagi o faʻamatalaga Opta, na auai Messi i le fana a le au Atenitina (o lana lava fana + fatuina o avanoa fana mo au uo) o le aofaʻi o le 45 taimi i lenei Ipu a le Lalolagi, e tusa ma le 56,3% o le aofaʻi atoa o le au. Toeititi lava tutusa le tausaga na manumalo ai ‘au.

WeChat ata_20221219090515
I le 2014, na pasi atu ai Messi ma le Hercules Cup.

I le molimauina o le faagasologa o le siitia o Atenitina, na saunoa ai le kapeteni muamua o Manchester United Gary Neville: "O le au taaalo uma i Atenitina e toetoe lava a malilie, 'O le a tatou tausia se pepa mama, o le a tatou faia le le fiafia i le fili, o le a tatou faia uma, ona fesoasoani mai lea o Messi ia i tatou. Manumalo i le taaloga'. O le mea lena o loo tupu.”

I lenei 'au a Atenitina e leai ni fetu pupula sei vagana ai Messi, ua fa'aaoga e Messi lona lava malosi e fa'aese ai lenei vaega. "A aunoa ma Maradona, o Atenitina o se 'au masani, ae o Maradona, o le a avea ma au siamupini o le lalolagi."

E tusa ai ma le tauvaga faʻataʻitaʻiga i luga o le faamasinoga, na faʻaalia foi e Messi tagata i le itu o le "Maradona umia" i nisi o amioga patino.

WeChat ata_20221219090614
* Ua fa'amanatu e Messi le ta'aloga a le faiaoga Dutch.

I le faigata ma e oo lava i le faigata o le kuata faaiu ma Netherlands, na ia faanatinati atu ai i le nofoa faa-Holani e faalua, i le tasi taimi na faia ai le fiafia iloga a Riquelme ia Van Gaal, ma toe talatalanoa ma le faiaoga tuai, Seʻia toso ese e le au.

Ina ua uma le taʻaloga, faʻasaga i le tagata Dutch Dutch Verhorst, na alaga foi Messi le lauiloa "wowo".

O le Messi lea na te fa'asese le fa'amasinoga masani a le tele o tagata. I le vaega mulimuli o lana galuega, o le Messi introverted e le o toe afifiina ona lagona ua leva. O lenei tama lelei muamua na te vaʻai tagata i lana taua ma le malamalama. Agaga, malamalama i le tumau i ona ivi, o le mea lea e sili ona manaʻo ai tagata Atenitina e vaʻai Messi.
WeChat ata_20221219090742
Messi e le o Maradona, e tulaga ese o ia.

Le Messi e tasi

Faatasi ai ma le manumalo faifaipea o Atenitina, i Buenos Aires, i Cordoba, i Rosario… o tagata o lenei atunuu sa usuina le pese “Pese a Messi” i le ala tetele, ma e oo lava i le toatele o tagata fiafia O mai i le fale o tinamatua o Messi i Rosario, talotalo. le fu’a a le atunuu, pepese ma sisiva.

I le taimi nei, o ai e mafai ona fai mai o Messi e le o se isi Maradona?

I se tasi taimi, na faʻaalia ai e Messi lona faʻamoemoe e mafai ona ia faʻafesuiaʻi isi ana mamalu mo se siamupini o le Ipu a le Lalolagi. O lea ua ia faamamafaina e fiafia o ia i le poto masani o le tau ma le au a Atenitina.

E mafai ona e talitonu mo le 'au a Atenitina ma mo lona lava atunuu, na ia tuuina atu mea uma ma e leai sona faanoanoaga.

WeChat ata_20221219090850

A toe tepa i tua, e mafai e le siamupini o le Ipu a le Lalolagi ona faʻaleleia atili le tulaga faʻasolopito o Messi. I se suʻesuʻega autu na faia e "Marca" i nai aso talu ai, 66% o tagata fiafia na talitonu afai e manumalo Messi i le Ipu a le Lalolagi, o le a faapaleina aloaia o ia i le siamupini o le lalolagi ma avea ma tagata muamua i le talafaasolopito, e sili atu ia Pele ma Marado Talia nei. matutua.

Ae o le mea moni, o le maualuga o Messi e le o toe manaʻomia se siamupini o le Ipu a le Lalolagi e faʻamatalaina.

E le manaʻomia ona faʻaauau pea ona avea ma Maradona lona lua, o ia lava-Leo Messi.


Taimi meli: Tes-19-2022